lygnalia

Nyttig info

Her har vi samlet informasjon som kan være nyttig for alle som besøker Lygnalia. Hvis du velger å trykke på et ikon nedenfor, åpnes det en ny fane for mer informasjon.

 • Hadeland og Ringerike Avfallsselskap (HRA) åpnet i februar 2021 det aller første miljøtorget i distriktet her i Lygnalia. Det betyr at det er full kildesortering av husholdningsavfall for hyttene hos oss.

  Miljøtorget i Lygnalia er et pilotprosjekt for HRA, og erfaringer fra kildesorteringen i Lygnalia legger grunnlaget for full kildesortering på Hadeland og Ringerike i løpet av 2023. Det er i tråd med nye EU-regler og bærekraftsmål om å redusere avfallsmengden gjennom blant annet materialgjenvinning og ombruk.

  På miljøtorget sorterer du:

  • Matavfall
  • Papp, papir og kartong
  • Glass- og metallemballasje
  • Plastemballasje
  • Restavfall


  Last ned 
  sorteringsguide her, eller sjekk sortere.no!

  Miljøtorget ligger nært Storstua, og er et stort og oversiktlig område med flere beholdere av hver avfallstype. Vi er glade for å erstatte containerløsningen med et flott og framtidsrettet miljøtorg. Det bidrar både til økt gjenvinning, og at langt mindre avfall havner i omgivelsene våre på Lygna.

  Lukene i beholderne har begrenset størrelse, og større gjenstander får ikke plass her. De frakter du til nærmeste gjenvinningsstasjon, en ti minutters kjøretur fra Lygna. 

  Åpningstider og informasjon om Mohagen gjenvinningsstasjon finner du her.

 • Har du som hytteeier på Lygna ønske om å leie ut hytta når du ikke selv bruker den? Lygna Booking tar seg av alt fra selve bookingen, betaling, vask og levering av nøkler.

  For mer info, se www.lygnabooking.no eller ta kontakt på post@lygnabooking.no 

 • Sikre deg en flott ferieuke eller weekend på en av Lygna Booking sine anbefalte hytter. Booking kan gjøres automatisk på deres nettside, eller få hjelp av deres medarbeidere. 

  Lygna Booking tar seg av utleie av privateide hytter, slik at du som leietaker har en profesjonell part å forholde deg til. 

  For mer info, se www.lygnabooking.no eller ta kontakt på post@lygnabooking.no 

 • Skiløypene på 200 km, som kjøres av Øståsen Skiløyper er kjent for sin gode kvalitet og preparering. Traseene, som er brede, går i et variert og kupert terreng. De aller fleste løyper er kjørt med tanke på både klassisk og skøyting.

  Se www.hadeland-ski.no

  Løypene blir preparert ved snøfall, ved arrangement/renn og før hver helg i vintersesongen. Løypenettet på Lygna henger sammen med løypenettet til Skiforeningen mot Oslo, Romerike og Gjøvik. 

  www.lygna-skisenter.no 

 • Byggestrøm kan enkelt bestilles via 

  www.hadelandelektro.no
  www.nettpartner.no
  www.laje.no