lygnalia

Området

Lygna ligger ca 1 time fra Oslo og 45 min fra Gardermoen. Lygna området er, med alle sine aktiviteter og fasiliteter, et yndet reisemål både sommer og vinter. I sommerhalvåret er det fine turstier, fiskevann, sykkelstier og mulighet for jakt, bær-og soppturer. På vinteren er området snøsikkert med tidlig snø og et flott ski- og friluftsområde med oppkjørte løyper. Sesongen varer til over påske.

Sommeraktiviteter

I sommerhalvåret er det flotte blåmerkede turstier i DNT's rutenett, rike fiskevann, fine sykkelveier og mulighet for jakt, bær- og sopptur. Hadeland O-lag har oppdaterte kart over Lygna-området, og de arrangerer løp både sommer og vinter. I tillegg er det hver sommer mulighet for turorientering i området. 

Vinteraktiviteter

Om vinteren er Lygna-området snøsikkert med snø tidlig, ofte alt i oktober. Sesongen varer til over påske. Hadeland O-lag har oppdaterte kart over Lygna-området. De arrangerer løp både sommer og vinter. Skiløypene på 200 km, som kjøres av Øståsen Skiløyper er kjent for sin gode kvalitet og preparering. De brede traseene, går i et variert og kupert terreng. De aller fleste løyper er kjørt med tanke på både klassisk og skøyting. Se www.hadeland-ski.no for mer informasjon.

Løypene blir preparert ved snøfall, ved arrangement/renn og før hver helg i sesongen. Løypenettet på Lygna henger sammen med løypenettet til Skiforeningen mot Oslo, Romerike og Gjøvik. 

www.lygna-skisenter.no 

Lurer du på hvordan det er i Lygnalia – akkurat nå?

Gode lokale opplevelser

Rundt Lygnalia finnes mange muligheter for flotte turopplevelser, både til fots, på sykkel og med ski på beina. Ellers i Hadelandsregionen finner du utallige opplevelser for store og små.